Follow

Agoda Penang

mobile

Morning in Krabi-1

Tibalah hari yg kami nantikan iaitu trip ke Maya Bay.Namun apa yg paling kami risaukan adalah cuaca yg tak menentu di Krabi.Kalau ikut Yahoo wethaer forecast,akan ada ribut petir start pukul 1pm.Sure laut akan bergelora dan kami risaukan soal keselamatan.So nak cancel trip ni ke?

Apa pun trip ni jadi ke tak jadi,kami tetap kena makan pagi dulu.Kami turun makan pagi di kedai berdekatan dgn hotel kami.Since hotel kami dlm kampung melayu,so makanan tak menjadi masalah.Kami singgah diwarung dan cari makanan.Tak banyak makanan pelik yg kami jumpa.Rasa macam makan kat Malaysia saja.Walaupun pun rata org kat sini tak tahu cakap melayu,tapi kami dapat rasakan keramahan penduduk kampung disini.Nasib baik ada abang yg bawa teksi motor tolong translate.Mungkin ni kedai bini dia.So kami cost makan kami pada pagi ni adalah THB750.







 Apa yg menarik kat sini ialah bubur.Combination ramuan2 yg ada dalam pinggan ni mmg superb.


Selepas makan,kami pun balik ke hotel dan tunggu pick-up kami ke Maya Bay.

Bersambung...