Follow

Agoda Penang

mobile

Yahya Restaurant,Danok

Lets find Halal food in Thailand...
Setelah berjaya mendapatkan parking,kami pun terus cari restoran ni.Restoran ni adalah favorite rakyat Malaysia yg dtg ke Thailand.





Location:less 100m dari Malaysian border(GPS:6.520715,100.419781)
Speciality: Thai food
Budget: MYR10 above
Operation hour: morning until mid night
Serving time: 15 min
Capacity:40 person
Parking : not provided
Entertaintment: TV
Shildseat:Couldn't find
toilet : provided
Surau:no
Credit card payment:No

Ini bukan sebarangan ulam.Timun dan sos ni mmg match dan gerenti boleh habis sebelum makanan lain sampai.
Nasi goreng seafood.Mmg kaya dgn seafood.

Kailan ikan masin

Tom Yam yg paling best yg saya pernah rasa


Sotong goreng tepung.
My good comment:Nak makan puas di Thailand?Inilah restorannya.Makan sedap dan harganya murah.Kos kami makan kat sini ialah MYR45.Tom Yamnya amat sedap dan mmg ada class.Saya pernah makan Tom Yam di restoran mewah di Bangkok dan Pattaya.Inilah rasanya.

My bad comment:nothing so far

Selepas makan kami pun terus masuk Malaysia.Apa kesimpulan dari trip kami ke Thailand ni?
  • Makanan kat Thailand tak lah murah seperti yg kita ingatkan.Rata2 harganya start dari THB20.
  • Tak semua restoran kat Thailand rasanya sedap.Kena cari the right jugak.
  • Street food mesti dicuba.
  • Seronok bawa kereta ke Thailand.Jalan free yg cantik dan pemandu lorry yg tak pernah beri masalah.
  • Maya Bay adalah tempat yg berbaloi utk dilawati.