Follow

Agoda Penang

mobile

Little Penang,FX Sudirman Jakarta

Hari ni Banjir disekitar Jakarta dan mmg payah utk mendapatkan taxi.So makan dekat2 area hotel je la.nasib baik hotel ni banyak kemudahan.So saya pun balik la ke tempat restoran2 yg saya lawat pagi tadi dan kali ni saya memilih utk makn di Little Penang.Walaupun saya asal Penang,nak tahu juga apa yg dihidangkan kat sini.Sama ke rasanya dengan kat Penang?So try je lah.





 Selepas membelek2 menu,saya pilih Laksa Kari Ayam Bakar.Mmmmm...tak jumpa benda ni kat Penang.
 Amazingly Laksa ni sedap.Mmg tak pernah jumpa laksa ni kat Penang.Basically dia pakai spaghetti dan kuahnya mcm kuah Mee Kari.Tak ada isi ikan melainkan ada rasa belacan.Laksa ni mmg "A" lah.
Kemudian saya order "Cumi lada garam".(cumi=sotong).Uniknya masakan ni adalah pada lada garamnya.Sotongnya sama macam sotong goreng tepung yg biasa kita jumpa.

  • Location:FX Sudirman,Senayan(GPS:-6.222345,106.806207)
  • Serving:Varieties of Penang delicacies
  • Budget: MYR20
  • Operation:everyday 9am~9pm
  • Parking:provided by FX Sudirman
  • Childseat:yes
  • Toilet:yes
  • My good comment:Worth try.When I was here,there a lot of foreigner (european) came to this restaurant.Indirectly this restaurant promotes Penang too.
  • My bad comment: I ordered ABC but unfortunately "kacang merah" is out of stock.