Follow

Agoda Penang

mobile

Restoran Terapung, Kg. Nelayan Kota Kinabalu

Looking for best live seafood in Sabah?
Saya inginkan kelainan dalam trip ke Sabah ni.Kalau boleh ada pertunjukan kebudayaan sabah lagi bagus untuk tatapan keluarga saya yang tak pernah ke Sabah. Maka saya decide utk ke restoran ini kerana disini ada pertunjukan kebudayaan. Pertama kali saya kesini dulu bersama teman yang rata2nya chinese.

Entrance

Final entrance di parking area


Macam kat pasar. Lepas pilih, timbang.

Just tunjuk, nanti ada orang tangkapkan

Deretan seafood hidup menanti kami

Akhirnya kami pilih black grouper
Ketam pilihan kami

Lobster ni kami takat tengok je la. Tapi kami ada perancangan lain.

Keadaan restoran yang teratur

Meja kami hotseat

Sebab betul2 dok depan stage. My wife tgh update FB

Bill of Order dan chinese tea



Black grouper kami dalam contonese style steam

Butter crab

Sotong goreng tepung pun ada

Location: Taman Tun Fuad Stephens( GPS:5.951071,116.107279)
Serving: Live Seafood
Budget: This is not cheap restaurant...prepare your credit card. Time to collect point.
Waiting time:30min
Operation time:noon until mid night
Capacity: 300 person
Parking: available
Entertainment: traditional dance, fire show
Childseat: yes
Toilet: Yes.
My good comment : Really enjoyed the food and show.
My bad comment:  I would come again next day if the total price below MYR300 but...