Follow

Agoda Penang

mobile

Lawak: Suami kedekut

Seorang suami kedekut telah memenangi hadiah berupa sebuah kereta BMW. Isterinya yg seorang rupawan selalu minta utk bawa kereta BMW tu tapi si suami yg memang kedekut tu, mmg tak bagi. Lepas puas pujuk akhirnya dapat la si isteri bawa kereta BMW baru tu. Itupun cuma bawa sampai ke kedai yg berdekatan dengan rumah mereka sahaja. Si suami punya la susah hati dan macam2 pantang larang dia bagitahu kat isteri. Si suami akhirnya dapat satu idea baik (makan dalam) utk sound isterinya.
Suami: Yang...kalau awak accident, surat khabar akan bagi tau umur awak.

Kenapa tangkap saya seorang je?

Seorang pemandu telah ditangkap kerana memandu laju.
Pemandu: Kenapa saya sorang je yang kena tangkap? Orang lain pun sama laju ngan saya.
Polis: Pernah memancing?
Pemandu: Pernah.
Polis: Pernah dapat tangkap semua ikan sekali gus?

Lawak: masalah pendengaran

Seorang lelaki berjumpa doctor dan mengadu yg isterinya ada masalah pendengaran.
Dr: Apa kata awak buat simple test. Berdiri 15 langkah dibelakang isteri awak dan cakap "sayang". Kemudian bergerak ke depan 3 langkah lagi dan cakap " sayang" . Teruskan lagi sampai la dia menyahut.
Lelaki: OK.

Sebulan kemudian lelaki tu datang balik ke klinik.

Dr: Dah buat test tu?
Lelaki: Dah.
Dr: Berapa jauh baru isteri awak menyahut.
Lelaki: mmm...bila lagi 3 langkah nak sampai ke dia baru dia menyahut " untuk kali kelimanya saya tanya nak apa?" dengan nada marah.

Lawak: Rahsia kekal sihat

Seorang perempuan ternampak seorang lelaki tua tgh keriangan atas kerusi hayunnya.

Perempuan: Seronoknya tgk pakcik. Apa rahsia pakcik kekal sihat.
Lelaki: Saya merokok 3 pek sehari, makan makan berlemak dan lansung tak senaman.
Perempuan: hebatnya! berapa umur pakcik sekarang?
Lelaki: 26.

Lawak: Pengantin & gaun putih

Perbualan Mak dan anaknya di majlis perkahwinan.

Anak: Kenapa pengantin perempuan tu pakai gaun putih mak?
Mak: Sebab dengan warna putih dia nampak lagi berseri dan hari ni kan hari paling bahagia untuk dia...
Anak: Habis tu kenapa pengantin lelaki pakai kot hitam mak?
Mak: ??

Lawak : Ujian burung

Ah Tat, seorang pelajar kolej, telah mengambil kursus dalam ornithology(kajian burung). Malam sebelum ujian besar dalam semester, Ah Tat mengambil masa sepanjang malam belajar. Beliau mempunyai buku teks hampir dihafal.  Ah Tat bersedia.

Pagi ujian, Ah Tat memasuki auditorium dan mengambil tempat duduk di barisan hadapan. Di atas meja itu di hadapan deretan sepuluh burung . Setiap burung mempunyai karung yang menutupi badan mereka, dan hanya kaki boleh dilihat. Apabila kelas bermula, profesor mengumumkan bahawa pelajar untuk mengenal pasti setiap burung dengan melihat kakinya dan memberikan nama biasa, spesies, habitat, tabiat mengawan, dsb  Ah Tat memandang setiap kaki burung '. Mereka semua kelihatan sama kepadanya. Dia mula marah. Dia berjaga sepanjang malam belajar untuk ujian ini dan kini dia terpaksa mengenalpasti kaki burung ? Semakin dia berfikir semakin dia marah.

Akhirnya dia tak tahan lagi. Beliau berdiri, bergerak maju ke meja profesor itu, sehingga renyuk kertas peperiksaan dan mencampakkannya di atas meja. "Apa ujian tak masuk akal!" katanya kepada prof itu. "Bagaimana sesiapa sahaja boleh memberitahu perbezaan di antara burung-burung ini dengan melihat kaki mereka? Peperiksaan ini adalah yang paling bodoh saya pernah duduki!"  Dengan itu, Ah Tat berpaling dan menyerbu ke arah pintu keluar. Profesor itu agak terkejut, dan beliau mengambil masa seketika untuk tenang kembali. Kemudian, ketika Ah Tat berjalan keluar pintu, prof pun berseru, "Tunggu ,  apa nama kamu?"  Ah Tat berpaling, ditarik ke atas kaki seluar dan berteriak, "Beritahu saya, prof! Prof beritahu saya!"

Lawak : Engineer vs Doktor

Seorang engineer masih tak dapat kerja setelah beberapa lama mencuba. Akhirnya si engineer decide nak buka klinik dan letak sign board besar di depan klinik " Dapatkan rawatan dengan MYR500 atau kalau masih tak baik, kami akan pulangkan MYR1000".

Seorang Doktor fikir mungkin ini cara terbaik untuk dia dapat MYR1000 dengan mudah.

Doktor: Saya hilang deria rasa kat lidah saya.
Engineer: Nurse...tolong ambil ubat dari box A dan bagi 3 titik kat lidah pesakit.
Doktor: Ni Petrol!
Engineer: Tahniah..anda dapat balik deria rasa anda. Chargenya ialah MYR500.

Doktor tak puas hati dan datang balik beberapa hari kemudian untuk dapatkan balik duitnya.

Doktor: Saya hilang ingatan.
Engineer: Nurse...tolong ambil ubat dari box A dan bagi 3 titik kat lidah pesakit.
Doktor: Itu Petrol!
Engineer:Tahniah..anda dapat balik ingatan anda. Chargenya ialah MYR500.

Kali ni Doktor jadi marah. Doktor tak puas hati dan datang balik beberapa hari kemudian untuk dapatkan balik duitnya.

Doktor : Daya penglihatan saya dah makin lemah
Engineer: Yg ni saya tak ada ubat....nah ni MYR1000.
Doktor: Eh...ini MYR500.
Engineer:Tahniah..anda dapat balik penglihatan anda. Chargenya ialah MYR500.

Lawak : speed trap

Polis: Awak ditahan sebab memandu 140km sejam.
Driver: mana boleh...saya baru pandu 20 minit.

Lawak: Kebetulan

3 lelaki sedang sembang pasal kebetulan.

Lelaki 1: Bini saya suka baca buku pasal twin towers masa mengandung dan kebetulan kami dapat baby kembar.
Lelaki 2: Bini saya pula suka baca buku 3 musketeers dan kebetulan kami dapat kembar 3.
Lelaki 3: Kalau mcm ni saya kena call bini saya cepat2.
Lelaki 1 & 2: kenapa?
Lelaki 3: Sebab bini saya tengah baca buku Ali Baba dengan 40 pencuri.

Lambat ke sekolah

Guru: Kenapa lambat?
Murid: sebab papan tanda.
Guru: papan tanda yang mana?
Murid: "Perlahan Kawasan Sekolah"

Kilang Jeruk Madu Pak Ali.

Kalau anda ke Pulau Pinang, anda boleh lihat banyak signboard Jeruk Madu Pak Ali dimana. Tak kira sama ada di Pulau ataupun di Seberang. Di kedai ber aircond ataupun ditepi jalan. Kali ni saya nak bawa anda semua ke Kiland Jeruk Madu Pak Ali. Terletak di alamat:

Lot 652-655, Kawasan Perindustrian IKS Perda-Tasek,
14120 Simpang Ampat, Seberang Perai Selatan.

GPS: 5.282253, 100.514314

Harga adalah standard disini cuma disini ada banyak pilihan dan fresh dari kilang. So kalau ke Pulau Pinang, jangan lupa singgah disini.Mungkin anda ketemu big boss syarikat Jeruk Madu Pak Ali sendiri.
Menurut Harian Metro siaran 7 Mar 2014, Pengasas syarikat iaitu Allahyarham Ali Omar telah meninggal dunia dan kini diuruskan oleh anaknya iaitu En.Alias Ali.

tolong share kan.

bahagian luar


Pekerja2 sedang memotong buah



disini juga ada Bazaar jeruk.

Bukan takat jeruk je, pelbagai cenderahati juga dijual.




sebenarnya Pak Ali juga ada mengeluarkan produk2 lain contohnya kuah rojak.