Follow

Agoda Penang

mobile

Kedai Makan Sedap: Restoran Tasik Raban, Ipoh

Susah sebenarnya nak cari restoran makan tengah hari yg banyak lauk, sedap dan beroperasi dengan sekala besar kat Ipoh. Untuk orang yg datang sekali sekala ke sini, nak juga merasa masakan identiti atau kampung Ipoh ni setelah penat drive dari jauh. Nasib baik saya terjumpa restoran ni...


Location:Tepi Stadium Ipoh
Serving:Lauk kampung
Capacity:150~200 people
Operation:Lunch
Budget: MYR32.40 mcm dlm gambar
Serving time:Self service.
parking: provided
childseat:provided
My good comment:Pelbagai lauk yg power disediakan. Ikan Patin tempoyak dia mmg superb dan the best yg saya pernah rasa walaupun saya dah cuba yg Temerloh punya. Mungkin sound ridiculuos tapi kena ingat orang Perak memang hebat bab tempoyak ni.

Room for improvement: Air self service?...dgn perut yg lapar terutama lepas tengok lauk2 dia yg menggiurkan, kena lak beratur panjang(peak hour) utk air...







Sedap sgt sampai lupa nak amik gambar sebelum makan. Kuahnya mmg pekat dan penuh dengan rasa.


Kesimpulan: Antara kedai makan sedap di Ipoh