Follow

Agoda Penang

mobile

Kedai Makan Sedap: Santai, Tanjung Lumpur

Bukan senang nak cari makanan identiti tempatan di Kuantan waktu malam. Yg ada pun tak banyak dan kalau dok pusing2 benda yg sama je, boring gak. So kali ni kami ke restoran ala Thai yg nampak macam santai gitu...ya namanya pun Santai.
Makanannya mmg sedap dan tak macam restoran Thai lain di Malaysia. Restoran ni cuba sebaik mungkin utk menepati rasa Thai sebenar. 
Masa menunggu pun surprisingly lebih kurang sama dengan masa meng order. Memang cepat padahal kami order mcm2 jenis dan complicated gak tu. Lebih kurang 5~10min shj datang semua lauk2.

Location: Tanjung Lumpur, Kuantan. (Opposite Petronas towards Pekan) 
GPS: 3.794718, 103.334686
Serving: Seafood Ala Thai
Operation hour: Dinner
Capacity: about 200 person
Waiting time: about 10 min
Parking: provided
Toilet: provided
Babychair: provided
Entertainment: radio
MY summary: deserve to be one of the best Thai Restaurant in Kuantan. Org Kuantan yg x larat nak drive ke Thailand, boleh singgah sini. Recommended.Gabungan resepi terbaik and Really nice food!!

Siakap xxxxxxx(x ingat sebab nama siam)










Tom yum susu


lala






Kesimpulan: Antara kedai makan yang sedap di Kuantan.