Follow

Agoda Penang

mobile

Reaksi staff White House masa pengumuman kemenangan Trump ni mmg WIN!!



Ramai yg agak stress dengan kemenangan Trump dlm pilihanraya US baru2 ni. Tapi yg paling stress 
mestilah staff2 dlm White House sendiri. Berikut adalah reaksi wajah staff2 White House ketika Trump diumum menang pilihanraya. Sampai ada yang menangis...



10 Muslim terkaya dunia 2016

Bersempena dengan kemenangan Billionair dalam pilihanraya US, tiba2 rasa nak juga tahu siapakah muslim terkaya didunia. Berikut adalah senarai 10 muslim terkaya didunia yg saya rujuk melalui Forbes dan Wikipedia.




No# Name Worth( Billion USD) Ranking Nationality
1 Prince Al Waled Bin Talal Al Saud 17.3 41 Saudi Arabia
2 Aliko Dangote 15.4 51 Nigeria
3 Azim premji 15 55 India
4 Alisher Usmanov 12.5 73 Russia
5 Mohammed Hussein Al Amoud 8.3 138 Ethopia
6 Shahid Khan 5.9 205 US
7 Majid Al Futaim 5 270 UAE
8 Abdulla bin Ahmad Al Ghurair 4.9 286 UAE
9 Chairul Tanjung 4.9 286 Indonesia
10 Yusuff Ali M.A 4.2 358 India

Manakala Donald Trump pula berada di tangga 324 dengan nilai USB4.5b. Diharap lebih ramai muslim yg menguasai ekonomi di masa hadapan.

Wallahualam.

Kemenangan Trump: komen ni agak nakal tapi...



Berkenaan dengan kemenangan Trump semalam, ramai yg mengucapkan Tahniah termasuklah PM Singapura. Namun salah satu FB komen mencuri perhatian. Komen beliau(Rachel AJ Lee) mungkin agak rasis tapi mungkin berniat hanya utk melawak berdasarkan fakta.


Malaysia Thailand Halal Food Festival (MATHAF 2016)



Nak gi Thailand tapi duit Thailand tgh naik. Ada alternatif?


Mari memeriahkan Malaysia Thailand Halal Food Festival (MATHAF 2016) Waktu: 9.00 pagi hingga 12.00 malam Tarikh: 23 oktober hingga 01 November 2016 Lokasi :Dataran Queensbay Mall, Penang
himpunan makanan dari wilayah Pattani, Songkhla, Narathiwat, Hatyai dll. Lebih 60 Gerai makanan thai dan makanan popular tempatan.
















Banyak yang menarik. Jom?

Pati Herba Madu Pulau Pinang

Penemuan Ramuan HEBAT Utk KOLESTEROL dan JANTUNG
Tahukah anda Madu lebah, Lemon, Cuka Epal,
Bawang putih halia dan kurma dapat melindungi dari kolesterol.
Pati HerbaMadu gabungan 6 dalam 1 adalah penyelesaiannya.
Diperbuat daripada bahan-bahan Asli tanpa pengawet.
Pati HerbaMadu gabungan Madu Asli, Jus Lemon Asli,
Halia, Bawang putih segar, kurma dan Cuka Epal sudah terbukti
membantu mencegah kolesterol dan baik untuk jantung.
---------------------------------------------
Khasiat Pati HerbaMadu
---------------------------------------------
✔Membuang Angin Dalam Badan
✔Melawaskan perut
✔Melancarkan Perjalanan Darah
✔Amat Sesuai Untuk Mereka Yang Mengalami Keletihan
✔Membuang Kahak Dalam Kerongkong
✔Melancarkan Process Pembuangan
✔Jika Diambil Berterusan Boleh Menurunkan Berat Badan
Pilih bahan asli sebagai minuman kesihatan alternatif.
Terdapat banyak kajian dan testimoni yang telah membuktikan
gabungan 6 bahan ini amat berkesan melindungi dari kolesterol.
kini kami sediakan untuk anda hanya minum 1 sudu pagi dan malam.
Lihat kesannya dalam 2 minggu.
-----------------------------------------------
Kelebihan Pati HerbaMadu
-----------------------------------------------
✔DiKeluarkan di kilang GMP
✔kilang menjadi Ahli Persatuan Pengguna Islam Malaysia
✔Produk Muslim Bumiputera
✔100% dari bahan asli dan tanpa pengawet
Harga Semenanjung RM69, Sabah/Sarawak RM79
250ML>> sebotol sudah menampakkan kesan
Diminum 1 sudu pagi dan malam.
PM kami untuk maklumat lanjut.
Jauhi Produk Tiruan,
Dapatkan Melalui agen berdaftar kami SAHAJA.
Hubungi kami segera
Call/SMS/Wsapp :
0124226446











Pulut Ayam Thai, Penang

Utk orang yang pernah merasa kesedapan makanan Thai original sama ada di Bangkok, Hatyai atau Krabi, semestinya mereka akan cuba mencari masakan yg sama tetapi di Malaysia. Restoran Thai mmg banyak tapi rasanya tak sama mcm di Thailand. Itu baru bab restoran makan berat mcm Tokyam dsb tapi bagaimana pula makanan ringan? Pernah jumpa? Sebenarnya agak susah utk mencari makanan Thai original yang simple2 di Malaysia ni mcm pulut Ayam, laksa thai dsb. Even di bukit kayu hitam pun, kena masuk Danok baru jumpa. Kalau larat jalan jauh sikit ke Kuala Perlis, boleh jumpa satu gerai kecik Makcik Satun.Baru2 ni saya terjumpa satu promosi yg dibuat oleh owner ke dalam satu laman sosial. Yg bestnya ia terletak di Penang. Saya sempat berhubung dengan owner dan berikut adalah info2 yg ingin dikongsikan.



khao mok kai set rm5

pulut pandan ayam thai set rm5

pulut pandan sotong goreng set rm6



laksa thai set rm4

Harga sama mcm Thailand cuma tak perlu bazirkan masa 2 jam driving, tol, petrol dan duit rasuah kat Imigresen Thailand....hehehe. Gerai ini juga menyediakan delivery service utk minimum dua set
caj delivery rm3 area delivery bayan lepas, bayan baru .sg.ara, bukit gedung, kampong jawa, kilang fasa 1 fasa 2 fasa 2.
Kalau berminat utk membuat tempahan, anda boleh  CALL 0174297530 utk lanjut. No Telephone yg tertera dalam gambar sudah tidak aktif.
So kalau nak rasa authentic Thai, jangan malu mencuba. Sekian.

Kedai Makan Sedap: Kak Ros Mee Udang Berasap, Sungai Baru,

Ada kawan saya upload kat FB pasal dia makan mee udang lipan kat sini. Since saya pun dah lama tak makan udang lipan, maka kami pun datang sini semata nak makan mee udang lipan. Jauh juga perjalanan nak kemari.

Location: Tepi jalan antara Tanjung Piandang ke Kuala Kurau, Perak 
GPS: 5°02'11.7"N 100°23'52.5"E
Serving: Mee pelbagai jenis Udang, Ketam, Sotong berasap. Nasi juga ada..
Dinner Capacity: about 100+ person 
Waiting time: about 10 min 
Parking: provided 
Toilet: provided 
Babychair: provided 
Entertainment: radio 
MY summary:  Frust sebab tak dapat udang lipan namun dinasihatkan utk call 017 4399065 terlebih dahulu kalau betul2 datang hanya utk udang lipan. Since kami dah sampai, kami order kuew teow Udang, Yee Mee Udang dan nasi goreng seafood. Dari segi rasanya, boleh dikatan lebih sedap daripada Mee Udang kat Kuala Sepetang dan harganya juga berpatutan. Gabungan resepi terbaik and Really nice food!!








Koey Teow Udang lepas asap semua dah habis


Yee Mee udang baru sampai dok berasap




Ameer makan nasi goreng seafood. dlm tu ada 2 udang dan 1 sotong besar



suasana disini


Nak ketam hidup pun boleh
Kesimpulan: Antara kedai makan sedap di Perak.