Follow

Agoda Penang

mobile

Kedai Makan Sedap: Kak Ros Mee Udang Berasap, Sungai Baru,

Ada kawan saya upload kat FB pasal dia makan mee udang lipan kat sini. Since saya pun dah lama tak makan udang lipan, maka kami pun datang sini semata nak makan mee udang lipan. Jauh juga perjalanan nak kemari.

Location: Tepi jalan antara Tanjung Piandang ke Kuala Kurau, Perak 
GPS: 5°02'11.7"N 100°23'52.5"E
Serving: Mee pelbagai jenis Udang, Ketam, Sotong berasap. Nasi juga ada..
Dinner Capacity: about 100+ person 
Waiting time: about 10 min 
Parking: provided 
Toilet: provided 
Babychair: provided 
Entertainment: radio 
MY summary:  Frust sebab tak dapat udang lipan namun dinasihatkan utk call 017 4399065 terlebih dahulu kalau betul2 datang hanya utk udang lipan. Since kami dah sampai, kami order kuew teow Udang, Yee Mee Udang dan nasi goreng seafood. Dari segi rasanya, boleh dikatan lebih sedap daripada Mee Udang kat Kuala Sepetang dan harganya juga berpatutan. Gabungan resepi terbaik and Really nice food!!








Koey Teow Udang lepas asap semua dah habis


Yee Mee udang baru sampai dok berasap




Ameer makan nasi goreng seafood. dlm tu ada 2 udang dan 1 sotong besar



suasana disini


Nak ketam hidup pun boleh
Kesimpulan: Antara kedai makan sedap di Perak.