Follow

Agoda Penang

mobile

Master cendol Cherating

Selepas jalan2 cari keropok lekor di Chendor, kami pun singah ke tempat baru ni. Masa kami sampai kebetulan ramai orang yang datang singgah. tengah hari la katakan. Kami pun dah berjam2 tak minum air dan kebetulan sini boleh refill free.








Location: Jln Kuantan-Kemaman, Kampung Baharu Cherating, 26080 Balok,Pahang(

4°05'46.8"N 103°22'54.5"E)

Speciality: Chendol 

budget: MYR2 for cendol biasa
Operation time: 10am~6pm
capacity:100 person(estimate)
childseat: provided
toilet:provided
parking:provided
Entertainment: radio

My good comment: Murah dan boleh tambah free. Selain dari cendol terdapat banyak lagi seperti ikan celup tepung, keropok lekor dsb.
My bad comment: Rasanya biasa2 je. Kalau sedap sangat dan ramai orang yg tambah free, macam mana owner nak hidup? tapi bagi saya dari spend beli air kat tepi jalan cherating, better spend kat sini. saya hargai risk yang owner ni amik.

Wedding Photographer

Sedang mencari photographer untuk majlis perkahwinan anda di Penang dan Kedah(Kulim & SP)? Kami di NZRPHOTO Productions ada menawarkan beberapa pakej yang bersesuaian dan menarik untuk anda.










Pakej A(MYR1299)
Cover akad + sanding
1 senior photographer
1 custom album 8X12 inch glass cover 20 pages
1 wood poster 12x18 inch
1 DVD unlimited qty of edited photos
1 briefcase
Free outdoor
8 hours photo session including outdoor

Pakej B (MYR999)
Cover Sanding
1 senior photographer
1 custom album 8X12 inch glass cover 20 pages
1 wood poster 12x18 inch
1 DVD unlimited qty of edited photos
1 briefcase
Free outdoor
6 hours photo session including outdoor

Pakej C (MYR599)
Cover sanding
1 senior photographer
1 wood poster 12x18 inch
1 DVD unlimited qty of edited photos
Free outdoor
6 hours photo session including outdoor
# Harga utk 10km radius dari Butterworth


PM melalui sms/whatsapp 0164449278/0196890717 Sebelum tarikh anda diambil orang lain.
 
Booking tarikh : 30%
1 minggu sebelum majlis: 40%
1 hari selepas majlis: 20%
Masa ambil album: 10%

ke akaun:
Maybank 158293505217 MOHD NAZREE BIN MOHD NOR
CIMB 7020988173 MOHD NAZREE BIN MOHD NOR
Sekiranya transaksi pembayaran telah dilakukan, sila whatsapp kan bukti utk rujukan kami & anda dimasa depan.
Sekiranya booking dibuat, ini bermakna client setuju dengan terma & syarat kami.
Cash tidak diterima.

Resipi: Spaghetti segera menggunakan Periuk Tekanan Noxxa. Tanpa Prego.

Spaghetti adalah kegemaran anak anak saya. Kadang2 sarapan pagi sebelum ke sekolah pun dah minta spaghetti. Untuk tidak menghampakan anak2 saya buatkan juga. Kalau dah selalu masak tapi asyik dok pakai Prego pun parah juga. Maka saya belajar buat sos spaghetti sendiri yang lebih murah dan menyihatkan. Lagipun resipi ni dah siap dengan kuah spahettinya sekali. So anak2 tak de la gaduh kuah siapa yang lagi banyak. Semuanya sama je.

Bahan2:


5     ulas             Bawang Putih ditumbuk

1     biji              Bawang Besar dihiris
2     tsp               lada hitam ditumbuk
2     tbs               Tomato Puree
2     tbs               Cuka(saya guna Apple Cider Vinegar. Prego guna cuka apa? wallahualam)
1     tbs               Gula
2     tsp               Oregano
2    cawan           Air
1    tsp                Garam
2    tsb                Minyak Zaitun(Saya guna extra virgin. Prego guna canola oil).
200g                   Spagetti              

Cara2:

1. Campurkan semua bahan diatas kedalam periuk Noxxa.
 2. Turupkan periuk Noxxa dan pastikan tombol ke Pressure
 3. Tekan "High Pressure" sebanyak 9 kali macam gambar dibawah.
 4. Selepas 9 minit Noxxa akan berbunyi dan pusingkan tombol ke Steam untuk mengeluarkan tekanan didalam periuk. Selepas tekanan semua keluar dan periuk pun dan "unlock" , then buka penutup. Jadilah macam gambar dibawah.
 5. Cedok untuk dihidangkan.



Diatas adalah resipi asas memasak spaghetti dengan periuk Noxxa. Boleh tambah sosej, daging kisar dan sayur2 yang sesuai untuk spaghetti untuk tambah lagi kesedapannya..

Biasanya kalau seawal subuh saya akan prepare semua bahan ni tak sampai 5 minit. Lepas tekan, terus mandi. Lepas mandi sure spaghetti dah siap untuk dimakan. Mudahkan?

Lawak: Kucing gigit arnab jiran



Mlm smlm sy terkejut bila nmpk kucing sy sdg gigit tengkuk arnab jiran. Sy pun tepuk kepala kucing sy supaya lpskan arnab jiran tu. Bila sy periksa arnab tu sy tgk ia dah mati. Ah sudah! Harga sekor arnab mau rm200. Dahlah jiran sy tu jenis panas baran. Bln lps dia lempang bini dia sbb kasut besepah dpn rumah. Apa lg....cpt2 sy pg basuh arnab tu bersih2 dan keringkan guna hair dryer, pastu sy letak blik dlm sangkar nya kengkonon arnab tu mati dlm sangkar la kan. Pagi ni sy dgr jiran sy membebel marah2 tp sy buat bodoh je. Tetibe jiran ternmpak sy dan ckp 'ko tau tak arnab aku dah mati'!.....err....err sy punyalah cuak takut dia tau kucing sy yg bunuh arnab dia. Sy cuma geleng kepala je tak berani nk bukak mulut. Jiran sy sambung 'yg aku geram arnab tu dah aku tanam kat blkg rumah smlm, tp tah sapa lah yg dah korek keluakan blik, plak tu rajin dia bersihkan bangkai arnab tu. Yg buat aku lg marah dia boleh letak blik bangkai yg dia dah bersihkan tu dlm sangkar. Klu aku dpt sapa orgnya memang jd bangkai jugak gamaknya'...., Gulp! Sy rasa nak pindah rumah masa tu gak. Moral of the story - JGN MSUK CAMPUR URUSAN BINATANG
Kredit Khairul Anam

Go Bang Maju Patin Temerloh

Nak cari patin tempoyak yang sedap di Temerloh? Ni tempat yang saya syorkan. Basically tempat ni masih lagi baru kalau nak dibandingkan dengan restoran patin tempoyak yang lain. Tapi kuahnya yang pekat dan rasanya yang ada sedikit unik membuatkan ramai yang singgah di restoran ini untuk menikmati ikan patin masak tempoyak. tambahan pula lokasinya yang dekat dengan jalan utama membuatkan pengunjung lebih senang untuk kesini.


Rata2 lauk disini sudahpun diletakkan didalam mangkuk dan tanda harga ada dipamerkan. Mungkin ada diantara kita yang pernah dengar cerita ada pelanggan yang terkena beribu ringgit bila makan di Temerloh. So disini harga sudah diberitahu awal2 walaupun harga agak tinggi berbanding dengan kedai2 lain.









selain Patin tempoyak, ikan bakar juga ada dihidangkan.









Kami sampai disini lebih kurang 3pm tapi masih ramai yang datang untuk makan tengah hari disini.

Location: Di bawah jambatan utama Temerloh
Speciality: Patin Tempoyak 
budget: around MYR75 for 4 adult, 3 kids
Operation time: 9am~10pm
capacity:150 person(estimate)
childseat: provided
toilet:provided
parking:provided
Entertainment: tv

My good comment: Mmg antara gulai Patin Tempoyak Temerloh yang tersedap. Tak rugi mencuba.

Buffet Ramadhan Penang 2017

Kepada rakan2 yang sedang mencari tempat berbuka puasa sempena ramadhan yang menyediakan buffet di sekitar Pulau Pinang dan Seberang Perai; berikut saya ada listkan senarai berserta harganya sekali untuk memudahkan anda semua membuat pilihan.


EASTIN, BAYAN LEPAS


CITITEL, GEORGETOWN

 EQUATORIAL, BAYAN LEPAS

 FOUR POINTS , TANJUNG TOKONG

 HOTEL ROYAL, GEORGETOWN

IXORA HOTEL, PERAI

 SERI MALAYSIA, KEPALA BATAS

 SERI MALAYSIA, BAYAN LEPAS

 SUNWAY, GEORGETOWN

 SUNWAY, SEBERANG JAYA

 TH HOTEL, BAYAN LEPAS

PUNCAK MUTIARA CAFE, KUBANG SEMANG

CABAI KERING, SEBERANG JAYA
 SUSHI KING, ALL OUTLET

D'FIESHA CORNER, BERTAM


Anda ada maklumat yang ingin dikongsikan? sila komen.