Follow

Agoda Penang

mobile

Kedai Makan Sedap: Chef Fahmy Restaurant, western food

Nak cari makanan atau masakan western? Sebenarnya saya kurang berminat dengan masakan western. Berbanding dengan isteri saya yang gemar dengan masakan western dan sering keluar makan dengan jiran2. Kebetulan satu hari isteri saya bawa balik mushroom soup dan suruh kami anak beranak rasa. Mmg rasanya terbaik. Mushroom nya mmg betul 2 rasa seolah2 semuanya disediakan oleh chef dari raw hanya untuk kami. Kemudian diajak pula kami untuk mencuba pelbagai lagi menu yang terdapat di restoran ini.




Location: taman sungai dua utama, Butterworth Penang.
Speciality:Western 
budget: around MYR70 for 4 person
Operation time: 4pm~12pm
capacity:70 person
childseat:provided
toilet:provided
parking:provided
Entertainment: tv
My good comment: sebenarnya saya pernah makan western di salah sebuah restoran terkenal di Germany yang ada bintang Michelin dan Michael Jackson serta ramai lagi artis terkenal makan disitu.Tapi dari segi kesedapan, memang tempat ni champion pada saya. Harga pun amat berpatutan. Really nice food!!





Harga minuman sama dengan kedai mamak tapi gelas sini lagi besar.


Mushroom soup sini mmg sedap tahap gaban. Memang rasa betul cendawan nya.
1st time makan Carbonara dan terus terpikat.
Habis areef kerjakan. Kombinasi kuah dan daging hiris nya memang menjadi.
Lamb chop.  Kuantiti lamb yang banyak dan side dish nya yang pelbagai. 
Sama macam lamb chop tapi ini adalah chicken grill.


Nasi goreng ni memang special. Disamping ada keropok macam popadam, udang , sup, sayur yg atasnya ada Mcm ayam( mmg kami tak dapat agak); nasinya jugaa ada telur, kismis dan pelbagai lagi bahan yang kami tak dapat teka.





Gabungan resepi terbaik and really nice food di Utara!!

Kedai Makan Sedap: D' Rimba Mee Udang

Hari minggu dah tentu ramai yang cuti....masih mencari sesuatu/tempat makan baru..bolehlah singgah One Day di D'Rimba makan dan santai dekat dengan kawasan bendang...... -----Jom Makan Mee Udang----- -Kami D'Rimba menyediakan menu Utama..
Budget MYR12.90~14.90 ✓Mee Udang Rimba special ✓Mee Goreng Udang ✓Nasi Goreng Udang Bercili ------------------------------------------------ ✓Mee ketam ✓Nasi Gorng Ketam Bercili ----------------------------------------------------- ✓Western ✓Ala Carte....... **pelbagai lagi masakan Udang Ketam B.Puyuh Aym.Kampong dan dll.... -----Mai Mai seisi Keluarga----- ##Lokasi D'Rimba 4372 Jalan Permatang Nibong 13500 Permatang Pauh B.Mertajam (berdekatan Kuaters Guru) ##Buka 5:00pm-12:00 ##Untuk Pertanyaan dan tempahan 0195150148 ( En Habil ) ##D'Rimba ##MeeUdangWesternAlaCarte ##PermatangNibong








***Iklan***


Kedai Makan Sedap: Mee Udang Lipan di Warung Kulat

Nak cari makan yang unik? Dah try makan mee udang Lipan?

Location : Kuala Sungai Abdul, Bagan Belat, Butterworth( 100m from main road kg.Padang Benggali)
Operating hours:  Lunch until mid night
Serving : Mee Udang, Mee Udang Lipan, Mee ketam, nasi goreng etc
Waiting time : 30min 
Parking: yes
Entertainment: no. But you will enjoy the view.
Aircond: n/a....angin laut lagi best
WIFI : no
Credit Card : no
My good comment: Mmg sedaplah mee udang lipan kat sini.Harga pun murah la jugak. Mee lain pun sedap juga. Patut la dengar cerita ramai penggemar Mee Udang Kuala Sepetang yg lari ke sini.View Penang Island yang cantik terutama diwaktu senja dan juga angin laut yang best. Harga pun OK. MYR6.50 untuk Mee Udang Lipan.Really nice food!!
My bad comment: Hopefully the waiting time can be shortened.


























Kesimpulan: Gabungan resepi terbaik and really nice food di Utara!! View pun cantik.