Follow

Agoda Penang

mobile

8 Tempat makan dan free activity yang best di Kuantan

Selalu kalau orang luar ada tugasan atau plan bercuti ke Kuantan, soalan utama biasanya ialah
" Apa yg best kat Kuantan ni?". Saya berkesempatan tinggal di Kuantan selama 2 tahun dan berikut adalah rekomen saya secara ringkasnya. Utk detail dan lebih gambar boleh search dalam blog saya ni.

Makanan:
Makan malam Ana Ikan Bakar Petai
Terletak di Tanjung Lumpur ada yg kata tak sah kalau ke Kuantan kalau tak merasa ikan bakar petai kat sini. Rasanya lemak2 gitu. Start beroperasi dari Petang ke malam.(detail)
Makan malam Satay Zul.
Kalau lalu ke Teluk cempedak , sure jumpa tempat ni. Akan kelihatan orang start bakar arang diwaktu petang. Org mula ramai kat sini waktu malam.(detail)

Makan pagi Nasi Lemak Zaman
Terletak di tepi main road KL-Kuantan dan berdekatan dengan TUDM, Nasi lemak ni legendary sebab org kena beratur panjang kat dapur utk amik nasi lemaknya.(detail)
Makan pagi Nasi Kerabu D'Jelira
Terletak di Tanjung lumpur, tempat ni best utk makan pagi ala2 kelantan.(detail)


Makan Petang di Warung Paksu & Maksu
terletak di Tanjung Lumpur, tempat ni menyediakan macam2 makanan goreng waktu petang mcm keropok lekor dsb. Tapi cabaran pemilik kat sini adalah utk menyediakan beribu sata satu hari.(detail)


Tempat beriadah percuma sekeluarga:

Taman Teruntum
Terletak berdekatan dengan Teluk Cempedak, tempat ni adalah tumpuan paling utama utk keluarga beriadah. Ada mini Zoo, taman permainan dan lain2 aktiviti kanak2. Tempat ni mmg patut dijadikan contoh oleh majlis bandaran lain.
Teluk Cempedak
Selain pantainya mmg mengamit pengunjung kesini terdapat pelbagai restoran seperti KFC, McD, Burger King dan jenama2 besar yg lain disini.
Sungai Lembing
Terletak lebih kuran 40km dari Kuantan, anda akan rasa seolah2 "Back in Time" disini.(detail)ada tempat lain yang anda syorkan? Silakan komen....