Follow

Agoda Penang

mobile

Pulau Sapi

Kami menaiki boat pada pukul 12pm untuk ke destinasi berikutnya iaitu Pulau Sapi. Disini katanya airnya lebih jernih dari Manukan.

Pulau Sapi

Areef tertidur sambil berdiri dalam boat. Amazing.

Jeti Pulau Sapi

Crowded sebab jadi tempat makan
Perasaan kami ketika sampai disini pada mulanya memang teruja sebab keadaan geografinya yg menarik. Tapi kami terkejut sebab disini orangnya terlalu ramai dan masing2 berbaris panjang untuk mengambil makanan. Barangkali ini adalah untuk mereka yang mengambil complete package(transfer,snorkel, lunch).
Mood kami memang kureng sikit sebab kemudahan dan tanah pantai disini terhad tak seperti di Pulau Manukan.

View dari tempat family saya lepak

Bersebelahan dengan Pulau Mamutik


Shop

Toilet

Boat kami ke tanah besar sepatutnya pada pukul 3pm. Oleh kerana anak kecil dan letih dan mood pun tak de, kami minta agent kami untuk balik awal sikit. Penantian satu penyeksaan. Lamanya nak tunggu 2 jam tu. Asyik2 tengok jam. last2 masuk berendam jugak dalam air. Air disini lebih  jernih dari Pulau Manukan. Pada pukul 2 kami pun pulang ke tanah besar.